Translate


sâmbătă, 5 iunie 2010

Twilight de la A la Z


Sursa: moviefone.co
În timp ce aşteptăm cu nerăbdare premierea filmului "Eclipse", ne-am uitat mai profund - de la A la Z - la elementele din această serie, care ne uimesc cu adevărat.

[Aviz: Spoilere în toate părţile!]




A este de la Alice, sora vioaie a fraţilor Cullen cu părul său scurt, aranjat în toate direcţiile, darul ei special de vampir este cel de a vedea viitorul. Ea îţi poate spune câd trebuie să sari peste ora de biologie (urmează dia de a analiza sângele!) şi îţi poate spune că iubitul tău merge în Italia pentru a solicita o decapitare (Edward Cullen în "Lună Nouă"). Experta în materie de modă nu poate face un singur lucru: nu vede viitorul când e un vârcolac în apropiere - ceea ce explică faptul că a văzut-o pe Bella sărind de pe stâncă, dar a pierdut complet partea în care Jacob o scoate din apă. Iubitul lui Alice este Jasper Hale, un blond sudic, care încearcă constant să nu cadă din vagonul vampirilor vegetarieni.

B este de la Bella Swan, centrul seriei "Twilight. Mulţi oameni de la şcoala încearcă să o aibe pe Bella ca prietenă, dar ea preferă supranaturalul, nu că nu ar fi pe val. Este un adevărat magnet care atrage pericolele, este împiedicată şi în mod constant se află într-un pericol mortal. Din fericire, Edward Cullen, iubitul ei protector şi cel mai bun prieten al ei, Jacob Black, au abilităţi mai puţin naturale pentru a o "ţine" în viaţă - Edward este un vampir, iar Jacob este un vârcolac. Singura ei dorinţă este de a se transforma în vampir şi de a petrece o eternitate alături de Edward, dar el nu vrea să îi distrugă sufletul. Triunghiul amoros care se dezvoltă între Edward, Bella şi Jacob este plin de preocupări, de un mare dramatism şi de deziluzii care induc romantismul.
B es para Bella Swan, el centro de la ‘Twilight’ historias.Many humans at school try to be her friend, but she prefers the supernatural kids, not the cool kids. Muchos humanos en la escuela tratamos de ser su amiga, pero ella prefiere a los niños sobrenaturales, no en la onda.A true danger magnet, the clumsy and awkward Bella is constantly in mortal peril. Un imán de verdadero peligro, el torpe y torpe Bella está constantemente en peligro mortal.Fortunately, her über-protective boyfriend Edward Cullen and her seriously hot (at 108.9 degrees) best friend Jacob Black have rather unnatural abilities to help keep her alive — Edward is a vampire and Jacob is a shape-shifting werewolf. Afortunadamente, su über-protección novio Edward Cullen y su seriedad en caliente (a 108,9 grados el mejor) amigo Jacob Negro tienen habilidades poco natural para ayudar a mantenerla con vida – Edward es un vampiro y Jacob es un hombre lobo que cambia de forma.Her number one desire is to become a vampire and spend eternity with Edward — but he does not want to destroy her soul. Su número único deseo es convertirse en un vampiro y pasar la eternidad con Edward – pero no quieren destruir su alma.The love triangle that develops between Edward, Bella and Jacob is an angst-filled, highly dramatic, swoon-inducing romance. El triángulo amoroso que se desarrolla entre Edward, Bella y Jacob es una llena de angustia, de gran dramatismo, desmayo que induce el romance.

C este de la clan, un grup format din trei sau mai mulţi vampiri care trăiesc împreună. Familia Cullen este un clan de vampiri care trăiesc printre oameni şi nu le fac rău -beau sângele animalelor, nu al oamenilor. Clanul artificial Denali din Alaska de asemenea sunt vampiri vegetarieni. Cel mai mare şi mai puternic clan din lume este al clanul Volturi, care fără nicio milă fac ca legile vampirilor din lume să fie respectate. Clanul este condus de Aro şi sunt consideraţi "realitatea vampirilor" şi există de mai mult de 3000 de ani.



D este de la deces, deoarece nu poţi să ai o poveste adecvată despre vampiri fără multe decese în chestiune. În "Twilight", datorită lui James şi clanului său de nomanzi au murit diferite persoane înainte de a pune privirea pe Bella; într-un final, a fost ucis de către Culleni. În "New Moon" Edward primeşte ştirea greşita, cum că Bella s-a sinucis, şi pleacă în Italia pentru a le cere Volturilor să îl omoare. Haita de lupi reuşesc să scape de Laurent, unul din vampirii care forma trio-ul lui James, în timp ce acesta dorea ca Bella să devină următoarea sa "gustare"- În "Eclipsă" există multe decese ale fiinţelor umane, Victoria a omorât mulţi oameni nevinovaţi în Seattle.


 E este de la Edward Cullen, frumos, cu o voce catifelată, în vârstă de 17 ani, este vampirul care este îndrăgostit necondiţionat şi irevocabil de Bella Swan. Acesta este tipul care îi face pe iubiţi şi pe soţi să pară neadecvaţi. S-a născut cu numele de Edward Anthony Masen, în 1901 şi a fost transformat de Carlisle ăn 1918. În mai mult de un secol, Bella este unica persoana a cărui minte nu o poate citi. Cu timpul învinge dorinţa de a bea sângele "cântăreţei" sale. Dragostea lui pentru ea este atât de mare încât face ultimul sacrificiu şi o părăseşte în "New Moon" pentru ca Bella să aibe o viaţa normală, ca o fiinţa umana. În "Eclipse" relaţia sa dramatică continuă când, într-un final, Bella devine logodnica sa.

F este de la Forks, Washington, micul oraş, din statul olimpic Washingtom, în care mai mereu plouă şi, în acelaşi timp, micul oraş în care se termină seria "Twilight". Bella se mută cu tatăl său, Charlie Swan, şeriful oraşului Fork, părăsind statul cald şi secetos numit Phoenix. Şcoala din Forks este locul în care Bella îl vede pe Edward pentru prima dată; la ora de biologie unde el luptă împotriva tuturor celulor moarte din corpul său pentru a o omorî pe Bella. În continuare, o salvează în parcarea şcolii de camioneta care era să o lovească. Fenomenul "Twilight" a pus acest mic oraş pe mapă, twi-turismul a crescut cu paşi enormi, acum oraşul are propriul său documentar: "Twilight în Forks"

 G este de la gifts (daruri). În timp ce toţi vampirii au o viteză şi o forţă incredibilă, simţuri ascuţite şi imortalitate, câţiva vampiri au daruri speciale, care îi ridica mai sus decât pe ceilalţi. Între Culleni, Edward poate citi minţile, Alice poate vedea viitorul, iar Jasper simte că poate afecta emoţiile celorlalţi. James a avut capacitatea specială de a urmări, în timp ce Victoriaavea o capacitate specială a unei senzaţii ciudate de a scăpa/evada. În clanul Volturi există câţiva membrii "superdotaţi": Aro poate vedea întreaga minte a unei persoane doar atingând-o, Alec poate paraliza simţurile şi Jane poate proiecta iluzia unei dureri incredibile.


 H este de la Humans (umani/oameni), oamenii normali din lumea "Twilight"  care nu au nicio idee de creaturile supranaturale care îi înconjoară. Părinţii Bellei, oamenii din Forks, personalul de la şcoala secundară şi un mic cerc de prieteni ai Bellei (Mike Newton, Stanley Jessica, Eric Yorkie, şi Angela Weber), fiinţele umane comestibile trăiesc fără griji, ignorând pericolele care îi aşteaptă la fiecare colţ. Doar oamenii din Quileute - care sunt sau nu vârcolaci - ştiu exact ce se întâmplă.

I este de la imprimare, o reacţie involuntară a vârcolacilor, care, literalmente, văd sufletul pereche şi într-un mod permanent sunt legaţi de acea persoană pentru toată viaţa. Se poate imprima în altă persoană şi se pare că vârsta nu contează. Sam Uley este a lui Emily, Quil a lui Claire, Jacob şi... (ei bine vei vedea, dacă nu ştii deja.)

J este de la Jacob Black, băiatul Quileute cu care, cândva, Bella a făcut plăcinte din noroi. Acum este cel mai bun bun prieten al ei şi este îndrăgostit de ea. Jacob devine vârcolac în "Lună Nouă" şi noua condiţie fizică, de asemenea şi haita de lupi, îl ajută să o ţină pe Bella în siguranţă. Jacob este cel care îi spune Bellei despre "cei reci" şi este singura lumină din viaţa întunecată a Bellei după ce Edward Cullen se îndepărtează de ea. În "Eclipsă" Jacob este livid deoarece Bella a ales să devină un vampir şi cu un Edward gelos încearcă să rămână prietenul Bellei, făcând ca protecţia sa naturală să funcţioneze la capacitatea sa maximă.



K este de la kiss (sărut) deoarece nu există prea mult în "Twilight". Bella este cea mai norocoasă fată din lume, serios. Ea are multe şanse de a-l săruta pe Edward (trebuie doar să aibă grijă cu dinţii săi ascuţiţi) şi a fost pe punctul de a-l săruta pe Jacob în "New Moon" (trebuie doar să se protejeze de temperamentul său puternic sau va deveni lup în ea), iar în "Eclipse" va trebui să îi sărute pe amândoi.

L este de la La Push, beby, La Push. Este un loc pitoresc al tribului Quileute. Jacob trăieşte aici cu tatăl său, Billy, iar împreună cu prietenii merg la plajă pentru a aprinde un foc de tabără şi merg la stânci pentru a lua câteva lecţii de scufundare. Copiilor din Forks le plac să vină aici pentru a face surf şi a îngheţa din cauza frigului, aşa cum au  făcut Bella, Mike, Jessica şi alte persoane din "Twilight". Cullenilor le este interzos acest loc.


M este de la Meadow (pajişte), locul magic şi secret unde merg Bella şi Edward, locul este important în seria "Twilight". Edward o duce pe Bella în poiană, în "Twilight" - acesta este locul în care îi vede pentru prima dată calităţile de vampir, precum demonstraţia de viteză şi forţă. În "New Moon", prima scena cu "bunica" sa în visul său are loc în această poiană. După ce Edward pleacă, ea regăseşte poiana şi este devastată când vede starea ei decolorată, uscată, în continuare, Laurent apare şi încearcă să o omoare. În "Eclipse", Bella şi Edward se întorc în locul lor special, pe care Edward îl numeşte "poieniţa noastră".

N este de la neofiţi, armata de vampiri tineri pe care Victoria o construieşte în zona Seattle-lului în "Eclipse". După moartea lui James (din "Twilight"), Victoria caută răzbunarea, aceasta decide că crearea unei echipe de noi-născuţi va fi cea mai eficace formă de a-i anihila pe Culleni. Ea nu ştie că Cullenii şi vârcolacii au format o alianţă formidabilă şi fără precedente.

O este de la OME (Oh My Edward), o expresie pe care multe fane o folosesc deseori pentru a exprima într-un mod ostentativ, nu alterat, iubirea lor eternă pentru vampirul lor preferat, Edward Cullen. Cu excepţia lui Batman nu există un alt personaj fictiv care a inspirat o exclamaţie ca aceasta şi care să fie utilizată frecvent. Altă expresie pe care Edward a inspirat-o este: WWED (Ce are Edward?)

P este de la propunere, cand Edward îi propune oficial Bellei să fie soţia sa, în "Eclipse". Ea vrea ca relaţia ei să mearga la următorul nivel, în timp ce ea va fi umană, dar el nu va permite deoarece îi este teamă ca nu cumva să îşi piardă controlul şi să o omoare. Când vede ce mult semnifică acest lucru pentru ea, Edward acceptă într-un final, dar cu condiţia de a se căsători înainte. O cere de soţie cu inelul mamei sale biologice Elizabeth Masen, care a murit de gripă spaniolă în 1918.


Q este de la Quileute, tribul american nativ care trăieşte în La Push. În seria "Twilight" Jacob, familia sa şi restul membrilor din Wolf Pack sunt quileute, ale căror legende spun că  trag din lupi. "Cei reci", vampirii activează gena de lup din quileute şi îi fac să ajungă la capacitatea de a se schimba în lupi giganţi.

R este de la Robert Pattinson, actorul care i-a dat viaţă lui Edward Cullen pe marele ecran. Catherine Hardwickea avut o viziune şi s-a legat de ea, la ales pe Pattinson deoarece avea o frumuseţe de pe altă lume pentru el - pentru ea se afla mai sus decât tipul tipic "frumosul student de liceu". Acum, faima lui Robert se afla la un nivel în care fanii vin şi strigă de fiecare dată când are o apriţie publică, atât de mult încât are nevoie de bodyguarzi constant şi a trebuit să stea puţin pustnic. Avantajului ridicatului statut pe care îl are este oportunitatea de a face filme mai mature, precum "Bel Ami" şi "Water for Elephants"

S este pentru Six-Pack, deoarece nu există spaţiu în "Twilight" pentru vampiri sau vărcolaci  cu o roată de rezervă. În "New Moon" obţinem o viziunea a seriei Six-Pack din clipa în care Jacob şterge sângele de pe fruntea Bellei cu cămaşa sa, de aici sunt mai multe scene fără cămaşă cu Jacob şi cu cei din Wolf Pack şi culminând în marea revelaţie a lui Edward şi strălucitorii lui Six-Pack, în Italia.

T este de la tent (cort), deoarece fanii seriei "Twilight din toată lumea aşteaptă cu nerăbdare faimoasa "scenă" cu cortul din "Eclipse". Jacob, Bella şi Edward, practic, sunt obligaţi să împartă un cort de pe o pantă a unui munte rece - pentru oroarea lui Edward, Jacob care are 108,9 grade se va afla într-un sac de dormit cu Bella (cum el este singurul care poate evita ca Bella să nu moară de frig). Această scenă, de asemenea, implică prima conversaţie cinstită şi deschisa între Edward şi Jacob, pe care Bella o aude. Fanelor din Team Jacob vor iubi această scenă de ce Bella îl va săruta pe Jacob şi îşi va da seama că este îndrăgostită şi de el. Opţiuni, opţiuni...


U este de la Uley (Sam Uley), el este capul haitei de lupi în "New Moon" şi în "Eclipsă", a fost primul din generaţia quileute care şi-a schimbat forma. El este cel care o găseşte pe Bella în pădure după ce aceasta se pierde în timp ce încerca să îl găsească pe Edward. La început, Jacob se simte intimidat de Sam şi influenţa sa asupra altor băieţi - crede că Sam are un fel de bandă. Când se transformă în lup, Jacob îşi dă seama că nu era ceea ce credea el, ci că el îi ajută pe băieţi.

V este de la Victoria, vampirul răzbunător şi sadic care o vrea pe Bella moartă, ca o recompensă pentru că Edward l-a omorât pe colegul său, James. În "New Moon", de câteva ori, se apropie mult de Bella - mai ales în apă, după ce Bella sare de pe stâncă - dar Jacob şi ceilalţi din Wolf Pack mereu sunt  în stare de a o salva pe Bella. În "Eclipsă" îşi schimbă tactica şi nu mai merge după de una singură, ci îşi construieşte o armată de noi-născuţi pentru a-i ataca pe Culleni.




W este de la WOLF, vârcolaci, tipul de deplasare celor ce fac parte din Quileute, care au o predispoziţie genetică. Sam, Quil, Paul, Jared, Embry, Seth şi Leah, împreună cu Jacob sunt de acest tip. Nu sunt lupi normali, sunt enormi, creaturi de mărimea unui urs cu o super putere şi cu simţuri dezvoltate, precum abilitatea de a comunica prin telepatie cu ceilalţi. O etapă în cariera lor care poate fi dificilă ar fi bugetul lor pentru haine - îmbrăcămintea devine bucăţele de material când se transformă în lupi.


X este de la Xavier Samuel, actorul australian de 26 de ani care îl interpretează pe Riley. vampirul nou-născut care este mâna dreaptă a Victoriei şi a afecţiunii ei false pentru el. Riley este mai controlat decât ceilalţi noi-născuţi şi este în stare de a duce la bun sfârşit temele pe care i le dă Victoria, fără distracţia constantă de a dori să omoare fiinţele umane. În "Eclipse" se promite o lupă incredibilă între el, Seth şi Edward.


Y este de la Yellow (galben), maşina pe care o fură Alice ăn "New Moon" cu scopul de a o duce cât mai repede pe Bella la ceasul din Volterra pentru a-l salva pe  Edward de decapitularea Volturilor. Micuţă, puternică şi rapidă ca şi Alice. În "Eclipsă" Edward îi cumpără lui Alice o maşină identică, aceasta fiind mita pentru ca Alice să fie cu ochii pe Bella în timp ce el este la vânătoare.

 Z de la zel deoarece nimic nu poate egala zelul de fani ai seriei "Twilight".  De la campingul de la premiere, la a fi cu ochii în patru, la  nopţile nedormite pentru a citi cărţile sau pentru a vedea filmele, până la crearea video-rilor fanmade şi afişelor - nu există un sfârşit pentru zelul de fani Twilight!


*****Tradus de DD*****

6 comentarii:

Klauss33 spunea...

destul de interesant.....
o sa ii dau copy-paste,sa il am...
DD,good work.....
kisses&hugs

Anonim spunea...

Thanks >:D<

Laurry12 spunea...

super:))
ca de obicei un tradus minunat..... :)

Anonim spunea...

Scz dar am observat cateva greselei:

*N de la nePoftiti [ trebuia p ]
*OME [ Oh my Edward ] nu OMG [ Oh my god ]

Anonim spunea...

@ Laurry12> multumesc pentru apreciere >:D<

@Anonim: iti multumesc pentru ca mi-ai atras atentia la OME :D...cat despre N ...acolo e bine...

N de la Neofiti ( NEOFÍT, -Ă, neofiți, -te, s.m. și f. Persoană care a îmbrățișat de curând o nouă religie, abandonând credința veche; p. ext. persoană care a aderat de curând la o cauză sau care a intrat de curând într-o grupare, într-o colectivitate etc. și este încă neinițiată deplin. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néophyte. )

Stefy spunea...

salut,fetelor.eu va dau adresa mea de mess(este nisioistefy) si vreau sa vb pe mess k si mie imi place la fel de mult saga amurg.

Vizitatori din...


Visitor Map