Translate


duminică, 27 noiembrie 2011

Scena naşterii din The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part I face spectatorii să leşine


Sursa: CineMagia

 
The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 a fost lansat week-end-ul trecut în cinematografele din (aproape) toată lumea, însă pe cât de mare a fost bucuria unor fani, pe atât de neaşteptate au fost reacţiile altora la una din scenele-cheie ale filmului. Secvenţa cu naşterea Bellei a stârnit neumărate discuţii peste ocean, unde mai mulţi americani au avut nevoie de îngrijiri medicale deoarece au leşinat sau au suferit crize de epilepsie.
Un tânăr din California a început „să aibă convulsii, să gâfâie şi să respire greu” în timpul vizionării, fiind scos cu targa din sala de cinematograf de brancardieri, în timp ce un bărbat din Salt Lake Cit şi-a pierdut pur şi simplu cunoştinţa în timpul scenei, după care a început să tremure şi să scoată unele sunete nedesluşite.
Canalele CBS şi ABC au raportat mai multe cazuri de bărbaţi care au devenit incoerenţi ori şi-au pierdut cunoştinţa în timpul scenei în cauză, iar comentariile celor care au vizitat site-urile posturilor de televiziune au confirmat că nu a fost vorba doar de câteva cazuri izolate.
Michael G. Chez, medic specialist în neurologie şi epilepsie din Sacramento, California, a declarat pentru CBS că unele episoade de epilepsie fotosensibilă sunt declanşate la unele persoane de „imagini ce abundă în puternice nuanţe de roşu, alb şi negru”, culori ce se regăsesc în scena naşterii din film.
„Este ca şi când ai stinge brusc lumina, iar creierul tău primeşte acel semnal în mod neaşteptat, total. Asta este problema cu cinematografele, este întuneric, iar luminile care strălucesc acolo sunt ca cele ale unui blitz”, a mai spus Chez.

0 comentarii:

Vizitatori din...


Visitor Map