Translate


sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Filmele saptamanii


Sursa: CineMagia


Conform sondajelor americane, Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I ar putea avea un debut de cel puţin 120 de milioane de dolari în Statele Unite şi cu siguranţă că şi încasările din România nu vor sta prost: este categoric cea mai aşteptată premieră a acestui weekend. Îţi prezentăm mai jos alternativele, în cazul în care vampirii "vegetarieni" şi vârcolacii îndrăgostiţi nu sunt pe placul tău.

Cu armatele de fani Twilight în acţiune, este firesc ca distribuitorii români să nu rişte premiere importante în acelaşi timp cu cel de-al patrulea Amurg. Prin urmare săptămâna aceasta concurenţa este reprezentată de două filme europene şi unul românesc.

Ar trebui să arunci o privire lui Verii, noua comedia a spaniolului Daniel Sánchez Arévalo, cunoscut pentru titluri precum Graşii sau Albastru închis aproape negru. Noi am văzut-o la TIFF, în iunie şi chiar că ne-a plăcut: îmbină într-un mod inspirat amuzamentul şi emoţia şi reuşeşte să proaspătă şi imprevizibilă pe aproape toată durata, plus că Inma Cuesta este foarte sexy! Povestea îl urmăreşte pe Diego (Quim Gutiérrez), un tânăr părăsit cu o săptămână înainte de nuntă de logodnică. Ajutat de verii săi săriţi de pe fix, Diego se întoarce în satul copilăriei pentru a o recuceri pe iubirea sa din liceu, Marina, convinsă că ea e sortita lui!

Dacă bobul nu moare este cel mai recent lungmetraj de ficţiune al apreciatului regizor Sinişa Dragin. Noi n-am văzut filmul (deşi a fost prezentat şi el la TIFF), deci nu-ţi putem spune decât cam despre ce e vorba: doi taţi, un român care îşi caută fiica forţată să se prostitueze în Kosovo şi un sârb care caută cadavrul băiatului său omorât într-un accident în România, se întâlnesc pe Dunăre. Un barcagiu retrăieşte legenda de acum 200 de ani a ţăranilor români care s-au chinuit zadarnic să mute o biserică de lemn în satul lor de pe deal, pe vremea când construirea bisericilor ortodoxe era interzisă.

Dacă îţi plac filmele care îmbină momentele comice cu cele dramatice, dă o şansă producţiei franceze De 8 ori în picioare/8 fois debout. Cu apreciaţii actori Julie Gayet şi Denis Podalydès în rolurile principale, producţia semnată Xabi Molia ni-i arată pe Elsa şi Mathieu, doi vecini cu experienţe cel puţin nefericite în câmpul muncii. Ea sare din job în job, iar are la activ un şir nesfârşit de interviuri lipsite de succes. Cum situaţia lor este din ce în ce mai precară, cei doi fac tot posibilul să-şi găsească reperele într-o lume care nu pare făcută pentru ei. Noi punem pariu că şi le vor găsi!
 

0 comentarii:

Vizitatori din...


Visitor Map