Translate


vineri, 2 iulie 2010

The Last Airbender: un erou carismatic, dar slabe şanse la box office


The Hollywood Reporter publică prima cronică la The Last Airbender, iar concluzia legată de film este că e o combinaţie între Karate Kid şi un desen animat Nickelodeon, ceea ce ar putea duce la rezultate slabe în box office.

Se pare că filmului i s-a făcut lobby de către scenaristul-regizor M. Night Shyamalan, care a avut oarecare motive să propună un film de Hollywood după un desen animat pentru copii mici - lucru care nu e cu totul lipsit de sens pentru publicul american - dar care creează o enormă provocare când vine vorba de toate categoriile care alcătuiesc publicul, scrie Kirk Honeycutt de la The Hollywood Reporter.

Genericul descrie filmul ca fiind Book One: Water (Cartea Întâi: Apa) dintr-o serie de filme dedicată elementelor primordiale: Aerul, Apa, Pământul şi Focul. Însă, până la a completa seria, e nevoie ca publicul global să înghită un fantasy în care singurele personaje principale sunt copii, iar adulţii fie sunt eroi negativi, fie au un rol marginal. Şi asta nu ar fi totul, scrie The Hollywood Reporter. Seria Nickelodeon, creată de Michael Dante DiMartino şi de Bryan Konietzk, este axată pe cultura asiatică şi pe cea inuită. Cu toate astea, Shyamalan (el însuşi din sudul Indiei) a preferat să distribuie actori de rasa caucaziană pentru roluri destul de amestecate rasial.

În Airbender e vorba despre o lume care cândva a cunoscut pacea şi echilibrul între naţiunile focului, aerului , apei şi a pământului prin intermediul unui "avatar", singurul capabil să le conducă. În lipsa lui, peste o sută de ani, naţiunea Focului conduce prin forţă şi violenţă. Dar nişte copii, Katara (Nicola Peltz) şi fratele ei, Sokka (Jackson Rathbone din Twilight), îşi încearcă norocul şi - în mod excepţional - îl descoperă pe omul-avatar aparent dispărut (un fel de Dalai Lama). Din ce motiv însă a dispărut omul -avatar? Pentru că a fugit de acasă... Dacă adolescenţilor şi copiilor le poate surâde o astfel de intrigă, cu siguranţă un asemenea punct de plecare ar alunga din cinematografe fanii Lord of the Rings sau Star Wars.

Alte lucruri care fac doar să scadă suspansul e că Aang, viitorul avatar, este urmărit de triburile Apei în timp ce se află alături de cei doi prieteni la fel de imaturi, dar se pare că nu e niciun moment în pericol (deoarece, după cum alt personaj spune, "se va reîncarna, iar căutarea va continua).

Mai mult, Aang este, ca şi Dalai Lama, educat în tradiţia budistă. Deci, nu va face rău nimănui. Aşadar, se pare că va fi unul din cele mai nonviolente filme de acţiune dintotdeauna.

Faptul că regizorul Shyamalan nu a mai regizat un blockbuster se vede în scenele prost luminate (chiar dacă au fost filmate din Groenlanda până în Noua Zeelandă).

Totuşi, filmul are norocul de a propune un erou carismatic. Ringer, un tânăr din Dallas, practicant de Tae Kwon-Do, cu capul ras şi cu tatuaje (care ascund simboluri ezoterice), e un personaj ce captivează mult mai bine atenţia decât tot restul filmului, concluzionează criticul de la The Hollywood Reporter.

Sursa:cinemagia

0 comentarii:

Vizitatori din...


Visitor Map