Translate


miercuri, 7 decembrie 2011

Analiză Snow White and The Huntsman versus Mirror, Mirror


Sursa: CineMagia


Dacă 2011 a fost anul filmelor cu prieteni care devin parteneri de sex (No Strings Attached, Friends With Benefits), 2012 va fi anul Albei ca Zăpada. Relativity Media şi Universal Pictures au fiecare o versiune a basmului Fraţilor Grimm pregătită pentru premieră, dar pe măsură ce au apărut trailere pentru cele două filme, devine vizibil un lucru: cele două nu puteau fi mai diferite. Care din cele două vor avea un succes mai mare de box office?
Snow White and the Huntsman (Rupert Sanders)
 Stilul filmului este în registrul întunecat, iar imaginea este pe măsură: nu e atât o poveste pentru copii din zilele noastre, cât mai degrabă un fantasy gen Stăpânul Inelelor, cu destulă acţiune, cu magie neagră şi cu victime. Charlize Theron arată ameninţător în rolul Reginei, iar Kristen Stewart (Twilight Saga) e Albă ca Zăpada. Regina cea rea îi dă poruncă vânătorului (Hemsworth) să o ducă pe Albă ca Zăpada (Stewart) în pădure pentru a o ucide, însă acesta devine, în loc de asasin, protectorul şi mentorul fetei în lupta ei împotriva Reginei celei rele (Theron). 



 Mirror, Mirror (regizor Tarsem Singh - Immortals) este mai degrabă o , care reconstituie basmul într-un univers spectaculos, populat cu stele de : Julia Roberts este regina cea rea, primejdioasă şi uneltitoare, Lily Collins (The Blind Side) este Albă ca Zăpada, moştenitoarea de drept a tronului, frumoasă şi isteaţă, Armie Hammer (The Social Network) este Prinţul Alcott, Sean Bean (Lord of the Rings) este Regele, Nathan Lane (The Birdcage) este nefericita slugă a Reginei rele.
Povestea este cea pe care o ştim cu toţii: atunci când frumuseţea Albei ca Zăpada cucereşte inima Prinţului, Regina cea rea o izgoneşte în pădure: salvată de o bandă de pitici-hoţi de drumul mare, Albă ca Zăpada devine o femeie hotărâtă să-şi recupereze regatul. Alături de ajutoarele ei, intră în acţiune într-un amestec de spectacol, magie şi umor contemporan, totul sub marca regizorului Singh. va avea premiera pe 16 martie 2012.




Aşadar, Huntsman pare să fie o poveste de aventuri în toată legea, în timp ce Mirror, Mirror pare mai degrabă o , însă ambele par să aibă un punct comun: Regina ce Rea atrage mai mult atenţia decât Albă ca Zăpada; Mirror Mirror pune ceva mai mult accent pe protagonista cea tânăra, dar chiar şi aşa, Julia Roberts e adevăratul star.
Lily Collins, protagonista din Mirror Mirror, a insistat pe diferenţele dintre cele două : "Diferă mult la capitolul imagine. Ambele sunt un fel de poveşti nespuse, care sunt diferite în felul lor", declară Collins " Albă ca Zăpada a noastră începe ca prinţesa de poveste, cea pe care o cunoaştem cu toţii, care încetul cu încetul devine o luptătoare. Chiar şi aşa, Albă ca Zăpada nu este o dură - e vorba de un de aventuri cu accente comice".
Cu siguranţă, lucrurile ar fi stat altfel dacă Lily Collins ar fi fost titulara rolului din Huntsman, rol pentru care a dat o probă: "Cred că povestea celuilalt este diferită de a noastră, inclusiv protagonistele fiind diferite. Ea (Kristen Stewart) este perfect potrivită pentru rolul de acolo, iar eu mă bucur pentru rolul meu. Cred că ne adresăm unpor categorii de public diferite."
Totuşi, Albă ca Zăpada lui Singh, fără să fie o eroină de acţiune, nu e nici o papă-lapte: "Am făcut antrenamente de lupte şi scrimă timp de trei luni. Kickboxing, acrobaţii pe sârmă... dificil. Am avut vânătăi şi zgârieturi, dar din fericire nimic mai grav!"

0 comentarii:

Vizitatori din...


Visitor Map