Translate


luni, 15 februarie 2010

IDP TOP (cărţi, melodii, filme)

Hello!
Ce mai faceţi? (Sperăm că bine :D.)

Ne-am gândit să vă propunem în fiecare luni cinci melodii şi să vă lăsăm timp de o săptămână să votaţi melodia care vă place cel mai mult. De asemenea vă vom propune o dată la două săptămâni (tot lunea) cinci cărţi şi cinci filme, de această dată timpul de votare va fi de două săptămâni.

...Aşadar, recomandările noastre sunt:

Recomandări CĂRŢI:
"Cadavrul din bibliotecă" de Agatha Christie - propusă de Alina

E ora 7 dimineaţa şi familia Bantry nu este deloc pregătită să facă faţă şocului care o aşteaptă. În propria Bibliotecă este găsit cadavrul unei tinere, îmbrăcată în roc
hie de seară şi machiată ca pentru o petrecere. Însă cine este femeia? Cum a ajuns acolo? Şi ce legătură are cu o alta tânără ale cărei rămăşiţe carbonizate sunt descoperite mai târziu într-o carieră abandonată? Alarmată, familia Bantry o invită pe Jane Marple să rezolve misterul, înainte ca bârfele să ţeasă un păienjenis de supoziţii care să ascundă pentru totdeauna adevărul.


"Cele mai frumoase 101 poezii" de Mircea Dinescu - propusă de Andru
"Doamna leului" de Julie Garwood - propusă de Bianca
Christina Bennett luase cu asalt înalta societate londoneză. Răpitoarea frumuseţe a păstrat secretul misteriosului ei trecut până în noaptea când Lyon, Marchiz de Lyonwood, i-a furat un sărut senzual. Nobilul arogant cu pasiuni de pirat a simţit gustul focului sălbatic care mocnea sub farmecul rece al Christinei şi a jurat s-o posede... Dar capricioasa şi sfidătoarea Christina nu se lasa atât de uşor cucerită. Stăpână pe inima şi pe averea ei, ea rezista mângâierilor senzuale ale lui Lyon. Nu îndrăznea să cedeze dragostei lui... căci atunci, ar fi trebuit să-si dezvaluie secretul... şi să-şi compromită destinul!


"Maitreyi" de Mircea Eliade -propusă de DD

Maitreyi va ramane cartea de căpătâi a îndrăgostiţilor de dragoste, poemul adolescentei, în primul rând al acelei adolescente specifice veacului nostru, incitat de evadare şi exotism. Maitreyi realizează în literatura noastra o eroina comparabilă eroinelor tragice, universale. Izbutind, cu diversele sale însuşiri şi în somptuoasa geografie a Indiei, această carte de mare simplicitate, de Mircea Eliade a sporit cu unul seria miturilor erotice ale umanităţii.


"Lună plină" de Kelley Armstrong - propusă de Deea

Elena [...] este vârcolac. Singura femeie-vârcolac din lume“. Elena, femeia-vârcolac, a fost muşcată de iubitul ei, vârcolac (despre care, evident, nu ştia că este lup), şi astfel a fost condamnată să trăiască o viaţă pe care ea nu şi-o dorea. Colerică fiind, după ce a aflat ce i-a făcut Clay a început să distrugă. Să “facă ca toţi dracii”, după cum ea însăşi spune. Mobilă, haine, orice era în jurul ei era făcut praf. Această parte mi-a plăcut foarte mult. Nu pentru că evidenţiază o parte violentă ci pentru că îmbină foarte bine ficţionalul cu realul. Nu aţi înţeles nimic? Pur şi simplu reacţia Elenei de a face “ca toţi dracii” mi se pare absolut normală. Şi eu aş fi făcut la fel. Orice om ar intra în panică, s-ar enerva, s-ar înfuria.

După o perioadă, când a văzut că nu are cum să refuze ceea ce devenise, s-a hotărât să ignore de fapt acest lucru şi să se reintergreze în lumea oamenilor şi astfel a părăsit haita. De aici încep problemele.



Recomandări MELODII:

Lady GaGa- Fashion -> Propusă de Alina



Muse - Undisclosed Desires -> Propusă de Andru


Jason Marz feat Colbie Caillat: Lucky
-> Propusă de Bianca


BarlowGirl - Never Alone -> Propusă de DD


Avril Lavigne - Things I'll Never Say
-> Propusă de Deea



Propuneri FILME:

Avatar -> Propus de Alina
Avatar spune povestea unui veteran de război pe nume Jake, care este trimis într-o colonie umană pe o planetă îndepărtată numită Pandora. Scopul acestei baze este de a extrage şi de a folosi cât mai multe dintre resursele minerale foarte numeroase ale planetei. După o serie de evenimente ce-i arată cu adevarat cine e de partea dreptăţii, Jake ajunge să se lupte alături de rasa băştinaşilor Na’vi chiar împotriva oamenilor. Oamenii au creat o tehnologie cu care ei pot să posede corpurile băştinasilor, preluând astfel controlul acestora, folosindu-le drept avatare.





Sherlock Holmes -> propus de Andru

Sherlock Holmes şi-a construit reputaţia dezlegând cele mai încâlcite enigme. Cu ajutorul doctorului John Watson, colaboratorul său de încredere, renumitul “detectiv consultant” a devenit indispensabil pentru descoperirea infractorilor de orice fel, bazându-se fie pe puterea sa de observaţie, pe deducţia sa infailibilă, fie, la nevoie, pe forţa pumnului.
Dar acum, deasupra Londrei se adună norii unei ameninţări cu care Holmes nu s-a mai confruntat până acum…dar pe care abia o aşteaptă.

După un şir lung de crime violente de tip ritual, Holmes şi Watson sosesc la timp pentru a o salva pe ultima lui victimă şi pentru a-l prinde pe ucigaş: recidivistul Lord Blackwood. În timp ce se apropie data osândei sale prin spânzurătoare, Blackwood—care îi terorizase pe colegii de puşcărie şi totodată pe gardieni cu puterea sa de a stârni şi folosi forţele răului—îl previne pe Holmes că moartea nu va avea nicio putere asupra sa, iar după cum se va vedea, execuţia va eşua conform planurilor lui Blackwood.

Iar atunci când Blackwood pare a-şi fi dus la bun sfârşit toate ameninţările, aparenta sa reînviere seamănă panică în Londra şi confuzie în rândul celor de la Scotland Yard. Dar pentru Holmes, acest joc este doar o nouă provocare.



Holiday In Handcuffs (Sărbători în cătuşe)-> Propus de Bianca
Trudie (Melissa Joan Hart), o pictoriţă aspirantă care pentru moment e forţată să işi accepte condiţia de chelneriţă, se află la o răscruce. Presată să işi mulţumească părinţii, merge la un interviu pentru o nouă slujbă, dar totul decurge extrem de prost. Cât ai clipi, ea se trezeste şi părăsită de iubit ceea ce, aşa cum doi plus doi fac patru, o conduce direct la o cădere nervoasă.

Şi de parcă toate astea nu ar fi fost suficiente, Trudie trebuie să mai şi găsească un nou iubit pe care să îl prezinte părinţilor la petrecerea de Crăciun care numai mâine nu e. Deprimată, dar suficient de puternică, Trudie răpeşte un barbat pentru a-l livra drept iubit părinţilor. Doar că soneria sună întotdeauna de două ori, iar la Trudie acasă vine poliţia.





The Proposal (Vrei să te însori cu mine?) -> Propus de DD
Când Margaret, un important editor de carte din New York riscă să fie repatriată în Canada sa natală, obişnuită să gândească rapid declară că este de fapt logodită cu asistentul ei, Andrew, care nu bănuieşte nimic şi pe care îl chinuie de mai mulţi ani. El este de acord să îi facă jocul, dar impune câteva condiţii proprii. Surprinzătorul cuplu se îndreaptă către Alaska, pentru a cunoaşte capricioasa familie a lui Andrew, iar tânăra femeie care la oraş deţinea întotdeauna controlul se trezeşte prinsă într-un şir de situaţii comice tipice, ca de "peşte pe uscat". Pregătind o nuntă neaşteptată şi urmăriţi de un ofiţer al Biroului de Imigrare, Margaret şi Andrew acceptă fără prea multă tragere de inimă să respecte acest plan, în ciuda consecinţelor sale.





Titanic ->Propus de Deea
Poveste romantică şi fictivă despre întâlnirea a două destine pe "nava care nu poate fi scufundată" Titanic. O fată bogată, de familie bună, Rose(Kate Winslet) logodită cu Cal Hockley(Billy Zane), se îndrăgosteşte de un băiat sărac Jack Dawson(Leonardo DiCaprio) şi trăiesc o aventură de câteva zile mai intensa decât trăiesc unii oameni într-o viaţă. Filmul începe cu căutarea unui diamant fabulos printre rămăşiţele Titanicului, şi continuă cu povestirea lui Rose a relaţie sale cu Jack, întretăindu-se cu alte vieţi pierdute în acel teribil accident. Unul dintre cele mai premiate filme din istorie, prezentând o poveste cutremurătoare.




0 comentarii:

Vizitatori din...


Visitor Map