Translate


miercuri, 7 decembrie 2011

Stiri pe scurt


Sursa: CineMagia


Pentru a treia săptămână consecutiv The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 îşi menţine primul loc în box-office-ul american, cu încasări de 16,9 milioane de dolari în această săptămână.
Succesul internaţional al peliculei este, de asemenea, copleşitor; a trecut de 550 de milioane de dolari încasări în toată lumea, oferindu-le astfel, se pare, un cadou de Crăciun în avans celor de la Summit Entertainment.
Potrivit BoxOfficeMojo, proiectul de suflet al lui Jason Segel, The Muppets, a pierdut definitiv şansa de a se clasa în topul preferinţelor spectatorilor de peste Ocean, încasările filmului ajungând în această săptămână la doar 11,2 milioane.
Hugo 3D, filmul lui Martin Scorsese, urcă două locuri şi ajunge pe trei, făcând rocadă cu Happy Feet Two. Cele două producţii au avut încasări de 7,6, respectiv 6 milioane de dolari. Pe patru rămâne Arthur Christmas, cu 7,3 milioane de dolari.
Jack and Jill (5,5 milioane) aflat de acestă dată pe locul 6 în clasament, este urmat de The Descendants (5,2 milioane), Immortals (4,3 milioane), Tower Heist (4,1 milioane) şi Puss in Boots (3 milioane de dolari).



În ciuda faptului că a debutat în forţă pe marile ecrane de peste ocean, The Muppets nu au reuşit să întreacă entuziasmul mulţimii de fani ai lui Twilight, aceştia luând cu asalt cinematografele nord-americane şi în acest week-end, prelungit de celebrarea Zilei Recunoştinţei.
Potrivit BoxOfficeMojo, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 a reuşit să strângă 42 de milioane de dolari din biletele vândute (62 de milioane dacă punem şi zilele libere prilejuite de sărbătoarea americană), menţinându-şi prima poziţie în top. Încasările din toată lumea ale acestei penultime părţi a francizei au ajuns la aproape 500 de milioane de dolari, însă suma este încă inferioară încasărilor globale ale lui New Moon, care au atins 712 milioane de dolari.
The Muppets s-au bucurat de o relansare ce a plasat pe locul doi al clasamentului, cu 29 de milioane de dolari încasări în acest week-end (42 de milioane). Pe trei coboară Happy Feet Two, cu 13,4 milioane, urmat de Arthur Christmas şi Hugo, alte două producţii aflate la debutul în cinematografele americane, cu încasări mai puţin spectaculoase – 12,7 milioane, respectiv 11,3 milioane de dolari.
Ultimele cinci poziţii ale clasamentului sunt ocupate de Jack and Jill (10,3 milioane), Immortals (8,8 milioane), Puss in Boots (7,4 milioane), Tower Heist (7,3 milioane) şi The Descendants (7,2 milioane de dolari).



După ce luna trecută cei de la Forbes au întocmit topul actorilor plătiți excesiv în comparaţie cu încasările filmelor lor, de această dată şi-au îndreptat atenţia asupra acelor actori a căror retribuţie este mult sub nivelul succesului financiar al producţiilor în care au jucat. Potrivit The Hollywood Reporter, în vârful clasamentului se află Kristen Stewart şi iubitul său (şi din viaţa reală), Robert Pattinson.
După calculele Forbes, ţinând cont şi de celelalte pelicule în care au apărut în ultimii trei ani, a reieşit că pentru fiecare un dolar primit ca salariu de Kristen, filmele sale au obţinut, în medie, un câștig de 55,83 dolari. În cazul lui Pattinson, aflat pe locul trei în clasament, la fiecare dolar din salariul său, filmele în care a apărut – inclusiv recentele Water for Elephants şi Remember Me  - au adus câte 39,43 dolari.
Pe locul doi în top se află Anne Hathaway, care pentru fiecare dolar primit pentru apariţiile sale din Alice in Wonderland, Love and Other Drugs sau Bride Wars a adus câştiguri de 45,67 dolari. Daniel Radcliffe se află pe patru, filmele sale aducând 34,24 dolari pentru fiecare un dolar primit la salariu.
Shia LaBeouf, Robert Downey Jr., Matt Damon, Cate Blanchet, Meryl Streep şi Johnny Depp completează în continuare cele zece poziţii ale topului.

0 comentarii:

Vizitatori din...


Visitor Map